Skip to: main navigation | main content | sitemap | accessibility page

Project details

Location
Tuckenhay, South Devon

The Old Bakehouse, Tuckenhay, South Devon

Working for Jonathan Blain, an exciting and progressive entrepreneurial client, this project offered a unique opportunity for the complete renovation, extension and conservation of this very important building set in the Conservation village of Tuckenhay, South Devon. The brief involved the requirement to achieve an exemplar finished building with high levels of energy efficiency, a contemporary and high tech interior while maintaining a sense of craft and integrity to the original building.

Utilizing a new oak frame structure, sheeps wool insulation and lime rendered earth and stone walls for a breathable construction in addition to the integration of renewable technologies, glass balustrades, stainless steel dormers and extension resulted in a modern but crafted building renovation.